
Tarvis olisi keikkabussista ja vaihtoehtoja on tuoda ISO yli 3500 kg pakettiauto Saksasta ja sisustaa se 6-8 hengelle ja eristää tavaratila soittokamoille. Toinen vaihtoehto lienee tälle foorumille tutumpi, eli bussista tai kirjastoautosta rakentaminen, kuitenkin pysyen pienemmän pään kalustossa, eli alle 10-12 m. Tässäkin tavaratila seinällä erikseen matkustamosta.
Kannattaako ko. ajoneuvo rekisteröidä kuorma-autoksi (N2/N3) vai matkailuajoneuvoksi (M1)? Kortti ei riitä linja-autoon ja sillä olisi useampia kuljettajia, joten kovin laajaa miksaaja-/kuskikööriä ei voi patistaa autokouluunkaan, eli M" ja M3 ovat pois laskuista.
Olin ajatellut, että ilman muuta kuorma-autoksi, mutta täällä kaikki tuntuvat olevan matkuailuautomiehiä

Mitä etua tai haittaa olisi kummastakin tyypistä? Onko joku näitä etuja tai haittoja listannut itselleen ja muiden iloksi? Tai saako ko. ajoneuvon edes rekisteröityä haluamakseen kuorma-autoksi, kun tuolla monella ne pamahtivat M1-luokkaan ihan katsastusmiehen näkemyksellä (vai ymmärsinkö väärin)
Kuinka siis näiden erot:
- vuotuiset verot/maksut ?
- rakenteluvaatimukset?
- ajopiirturit ja nopeusrjoittimet?
- yms...
Entä jos ostaa sen kirajastoauton, se lienee erikoisajoneuvo, saako sen rekisteröityä kuorma-autoksi ja joutuuko siihen väsäämään mitä ihmeitä lisävermeitä sen takia enemmän kuin matkailuautoon ne pyödät, tuolit, sängyt ja keittovehkeet?
Esim. kuormatilan ja ohjaamon väliseinän pitäisi kestää tietyt voimat, miten itse rakennetun seinän olette osittaneet kyllin vahvaksi? Tarvitseeko matkailuautossa tuollaista seinää olla edes olemassa pykälien mukaan (järjen mukaan tietysti)?
Neuvoista etukäteen kiittäen


JC