Oho, onkohan meitin vanhuksissa joku viirus?? Koitan tota suuttimien avauspaineitten laskua myös, säädin ne uusilla kärjillä n.220bar nurkille, ja tänään löysin -60luvun ohjekirjasta että 133bar ois se oikee. Toi ei röpötellyt, vaan puutu eikä kaasu tiennyt yhtään mitään, lämpöjä kans nosteli viisarin verran ylemmäs. Outoa
Joo oikeestaan ei tosta mitään varsinaista röpötystä kuulunut. Tuntui vaan korissa että alko käymään epätasaisesti kun alko ravistamaan koria. Vika tosiaan ilmesty yhtä kerrasta kun poistukin. Eka ajateltiin suutin vikaa mutta tuskin se semmoinenkaan oli.
Meillä toimi kun ajatus kunnes tankattiin täyteen tossa yhen pienen kylän pienellä huoltoasemalla...josko ois sieltä säiliöstä tullu vesi naftaa..voisko semmonen aiheuttaa tommosta..tositaalta luulis et se sit ravistelis kokoajan eikä vaan sillon tällön.
Onko tuo sun bosch semmosta mallia että kaasuläpällä ohjataan pumpusta syöttömäärää alipaineen mukaan ?
Ilmaahan se oli meilläkin. Huhti/toukokuun vaihteessa hajonneen naftaputken väliin laitettu 0.5m letkua. Jumaliste 1.5kk ja dieselille tarkotettu polttoaineletku vuotaa jo läpi!??!?! Sieltähän se imi sitä ilmaa ja siks rötäili. Nyt letkut vaihdettu eikä enään kiukutellu 20km testilenkillä.
Äsken suoritetun kauppa/tankkausreissun tuloksena todettu, kyllä kiihtyy Mut veikkaisin et kiihtyy takana tulevan pulssikin, ei ton savuverhon läpi nää yhtikäs mittää Käänsin syöttöä pienemmälle äsken... Ei tää meitin aikana oo yhtään kertaa suorastaa "räjähtänyt" käyntiin, aina on pienen veivin vaatinu. Vaan ei enää, "hyvä että kerkee ees starttinappia painaa". Eli ei ainakaan huonompaan suuntaan olla menty tän rempan ansiosta. Vissii tuo ilma kummitellut jo viime kesänä...
Leimattu taas tälle kesälle, moitteetta Lisäsin laatikkoon öljyä n.3litraa, konttorin montussa kattelin että on laatikon pohja märkä, eikä ollu mustaa öljyä... Mitähän noi öljynlisäaineet tekis tiivisteille? Noitahan on vaikka ja kuinka erinäisiä liemiä minkä väitetään pehmittävän tiivisteet Jos jotain sellasta luruttais potun laatikkoon seuraavan lisäyksen ohessa. Tuskin ainakaan pahemmaksi menee
Laita oikeanlaista öljyä, vääränlainen öljy tuhoaa laatikon ja sama koskee kait perääkin? lisäaineet pitäisi laittaa puhtaisiin, uusien öljyjen sekaan, en kyllä rahoja haaskaisi noihin "myyntilitkuihin" sama homma laittaa banaania perään jos se huutaa onnittelut muuten leimasta.
Bussi on pop.
Volvo B10M Carrus star 502 -95 "Shakki"
Laatikon öljyt on puhtaat ja vois sanoo jotta uudetkin kun ne viime kesänä vaihdoin ja kilsoja siitä tullut alle 5000km... Laatuna spirax 5w-30 gl4 lootaöljy, eli vastaa 80w vaihteistoöljyä paksuudeltaan. Ei hirveitä laatuvaatimuksia vabiksen laatikolle tunnu olevan kun sinne saa laittaa vaikka gl1 lisäaineetonta lootaöljyä, eikä tämmöstä enää edes ole Moottoriöljykin sinne siis kävis... Äkkiä kattoen vuotais jostain nopeusmittarin "koneiston" saumasta ja tietenkin siitä kardaanin stefasta. Varmaan tulee kytkinakselin stefaltakin jotain ulos Tollanen tiivisteitten elvyttäjä maksaa esim biltemassa 8e ja motonetissa 10e nurkilla eli ei hirvee investointi ole koittaa jotta toimiiko
Lisätääs tännekkin välillä jotakin. Kävin tänään katsastuskonttorilta tilaamassa mustat kilvet vanhukseen. Kyselin alkuperäsiä mutta tuntuvat olevan enempi kuin vaikeet saada, pitäis olla joku vanha dokumentti tai rekisteriote tms missä olis valmistenumero ja alkuperänen rekisterinumero näkyvissä... Mistähä helevetistä ne luulee että tämmösen voi löytää Mennään sitte nykysellä rekisterinumerolla, joskin mustana...
Paljon on taas vuoden aikana tehty mut on jäänyt kirjailematta. Iskarit löyty oikein scanialta, etupäähän ne vaihdoin, takapää on jääny laittamatta kun on senverran vittumaisessa kolossa yläpään mutterit... Suurin ulkonäkömuutos on ikkunat, laitoin heijastavat pronssin väriset auringonsuojalasit. Uskomaton parannus kesäkuumalla. Vessaan tuli hana ja pikkunen lavuaari, samalla tuli uusittua juomavesi pumput. Ongelmiakin ilmennyt, kytkimelle on järjestynyt luonnollinen voitelu, eli kampiakselilta tulee öljyä, ei muuta haittaa mut liimaa kytkinlevyn ajoittain kiinni vauhtipyörään tai asetelmaan. Vaatii kikkailua nelosen kautta joskus liikennevaloissa et saa irrottamaan. Nyt on ajatuksissa pyörinyt sen webaston asennus alden rinnalle. Mitenkä tuo nyt pitäs kytkeä, kun ajatus oli huonetermostaatilla ohjata. Mutta kumpaa, webaston ohjausvirtaa, eli sitä mikä saa käskyt kellolta, vai webaston omaa kiertovesipumppua? Jos termostaatti ohjaa ohjausvirtaa niin sehän sammuttelee ja käynnistelee webastoa tiheästi. Onko tää sitte hyvä vai huono? Jos taas sen kiertovesipumppua niin käykö webasto sitten ylikuumaksi kun vesi ei kierrä, vai tajuuko se hiljentää riittävästi tulta? Jos tajuaa niin parempihan se olis olla pienellä tulella jatkuvasti ja alkaa kierrättämään vettä termarin niin pyytäessä, samalla nousten täysteholle. Tyyppi on D5W ja vuosimalli 2003.
No ensinnäkin tuo D5W on Eberspacher joka on tarkotettu pikkuauton lämppäriksi. En tiedä miten olet auton eristänyt ja haluatko koko tötterön lämpimäksi niin tuo 5kW teho on luultavasti riittämätön.
Arvaan mutta kuitenkin että termostaatilla käynnitysvirtaa ohjaten ei ole pitkäikäinen vehje, hehku mennee nopeaan ja veikkaan höyrystimenkin katoavan. Toki itsellä on tukatossa noin kytketty Webasto TT, lämmittää persaluskennon->lattian->etukennon->moottorin. Poltot ei ole ihan pätkittäisiä ja toistaiseksi on kestänyt, eli jos lämmitettävää on riittävästi niin käyntijaksot on pitempiä ja lämmitin voi kestää. Jos kierron taas katkaiset vesipumppua ohjaten, niin lämmitin keittää joka kerta, ja jos jokin niin se on myrkkyä sille.
Taidan muistaa sitte tyypin väärin, webasto se on kuitenki, ei eberi pitää tarkistaa... Uskon 5kw riittävän kevään ja syksyn viileisiin keleihin, koska alden n.6kw pystypannukin piisaa osatehollakin oikein hyvin. Pakkasilla ei reissata. Autossa on -84 kafin patterit 5kpl. Vesimäärä jotain muistaakseni 10litran päälle. Milläs tota webastoa sitte ohjais jos ei käynnistyksellä?
Patterikierto ja joku ehkä 100l? lämminvesivaaraja vois pelastaa jonkun verran. siihen kiertoon vielä toisella termostaatilla ohjaus jotta ku haluttu lämpötila on saavutettu menee lämppäri kiinni ja toisella termarilla ohjais pelkkää kiertovesipumppua ja pyytelis lämmintä pattereille..sitku vedenlämpö kyykkäis alas lähtis lämppäri taas lämmittämään koko systeemiä.
Jotenkin tolleen ainakin pääsis pätkäpoltto ongelmasta eroon niin lämppäri kestäis pidempään.
en tiedä vaan et miten 5kw vehje jos vesi kiertää pattereilla ja pitäs saada puskettua ne lämpimäksi ja iso varaaja että miten se toteutuu vai hukkaako se lämmöt ennenkun saa ne varaajaan talteen.....pitäs kokeilla.
Tuli mieleen webaston omat lämpöanturit, nehän kertoo kun vesi on tarpeeks lämmintä ja antaa käskyn pudottaa täys hönkää ensin osateholle ja sitte vissiin pienimmälle. Pystyiskö lämpöanturin signaalia huijaamaan termarilla jotenkin? Sillon jäis webasto käymään pienellä teholla ja vesi kiertäis kokoajan. Sisätermarin naksahtaessa tulis signaali webastolle että siirryppä täysteholle.
Se on niin mitätön se teho ero, olikohan täysillä boosti jossain 5kW ja jatkuva sit 70c jälkeen 4,5kW... Eli ei minkäänlaista säätöä. Ilmamalleissa on taasen oikea säätö. Se varaaja ja sitä sit weba pitää lämpimänä ja termari käskee 50C:ssä käyntiin ja sammuttaa 80C:ssä. Toisella pumpulla sit varaajasta shuntin kautta pattereille sen mitä tarvii ja halutaan, vaikka sitä 80C jos tarve vaatii, ihan mekaaninen patteritermari toimii tuossa.
Ihmeesti tuo pikkuweban kiertovesipummppu jaksaa nestettä kierrättää . Laskin karkeasti että meillä putkea n, 70m ja kiertelee seinänvieriä molemmissa kerroksissa ja hyvin kiertää kun ilmat sai kaikki pois . Pattereita kai liikaakin näille keleille kun ei juurikaan ehdi osateholle pudottaa kun termostaatti jo katkaisee koko keksinnön . Kaikki putkivedot on lämpimässä tilassa tai eristetty .