Webasto ei syty

kylähullu
Kippari
Viestit: 66
Liittynyt: 02 Heinä 2011 11:00
Location: uusikaupunki

Webasto ei syty

Viesti Kirjoittaja kylähullu » 06 Marras 2019 20:23

Juu,elikkä en haulla äkkiseltään löytänyt apuja ongelmaan joka on seuraavanlainen:Spheros thermo 350 lämmitin hyytyi jo viime talvena kesken lämmityksen,syttyi hetkeksi vielä muutaman kerran uudelleen käynnistämällä,kunnes lopetti senkin.

Puhallin lähtee päälle,vesi kiertää,käy n.3minuuttia,mutta ei syty,polttoaineletkusta tulee tavaraa ennen pumppua pienenä norona,kun letkun avoin.

Auto on vm.93 volvo b10m carrus,kerokaas asiaan vihkiytyneet,mistä nyt kiikastaa,projekti on pahasti kesken,ja kajuutta alkaa käymään kylmäksi työskentelyä ajatellen,saatikka sitten suunnittelutaukoja,kun juoma jäätyy tölkkiinsä jo ekan idean kohdalla...

Ja kamiina on sisältään todellakin puhdas ja liekkivahdin ikkuna kirkas jne.mutta akut oli kyllä todella huonot silloin kun ongelma alkoi,ja tankki hyvinkin tyhjä,nyt on 2x235a uutta virtaa mahan alla,ja tankissa reilu 100l talvilaadun tavaraa,vain lämpö puuttuu enää.

Eikös nää nyt kuitenkin auton tankista soppansa ime...ainakaan en oo löytäny mistään mitään erillistä webaston tankkia...vai... :roll:

Avatar
Rosvolinna
Vapaaherra
Viestit: 3199
Liittynyt: 10 Marras 2007 15:29
Truck: B10M + MB515
Location: Vihti
Member id: 82

Re: Webasto ei syty

Viesti Kirjoittaja Rosvolinna » 06 Marras 2019 22:36

Katso Weban polttoainesuodattimen puhtaus. Vuosien varrella nuo tuppaavat tukkeutua. Varsinkin kesälaatu muuttuu suodattimen muotoiseksi mustaksi kynttiläksi.
Life is a beach and then you dive

kylähullu
Kippari
Viestit: 66
Liittynyt: 02 Heinä 2011 11:00
Location: uusikaupunki

Re: Webasto ei syty

Viesti Kirjoittaja kylähullu » 07 Marras 2019 16:06

Kiitos vastauksesta Rosvolinna,suodattimet on puhtaat,mietiskelin tässä että missä lienee lämmittimen releet,sulakkeet ym.ja pitääkö tuommonen jollain jämäkämmällä pumpulla ensin ilmata linjat täyteen,vai jaksaako se webaston oma hento rataspumppu imeä tavaraa tankista asti,jos linja on päässyt tyhjäksi?

7thLegion
Rattimajuri
Viestit: 196
Liittynyt: 16 Loka 2018 16:47
Truck: Volvo b9m
Location: Siilinjärvi
Member id: 372

Re: Webasto ei syty

Viesti Kirjoittaja 7thLegion » 07 Marras 2019 16:47

Tarkista weban sulakkeet. Vaikuttaa samalta mitä itellä oli viime syksynä omassa dbw300 webassa. Minä tollo sitten rikoin täysin ehjän weban kun yritin "korjata" sitä. Eli minun ongelma johtui siitä, että autossa oli paskat akut. Weba ei lähteny siksi päälle. Sitten kun purin ja räpläsin webaa niin sain sen rikki, eli yritin syöttää löpöä väkisin jne. Uusien akkujen ja weban räpläyksen myötä oli sitten palanut weban sulake, jonka sijaintia ei kukaan tietänyt. Volvon manuaalit ei kerro, kun sen on viritellyt korivalmistaja, ja korivalmistajan dokumenteista sitä ei löytynyt. Tuurissa olleet asiantuntijat löysivät sulakkeet, sen jälkeen uusi käytetty 2020 mallin weba pöhähti käyntiin. Sittemmin lystiä onkin riittänyt, kun 12v inventterin myötä hajosi toinen akku joka suututti weban kellokytkimen joka räpytti virtaa päälle/pois kolme päivää ja hajosi aamuihinsa. Kellokytkin ei toimi varsinaisesti, mutta kun sen irrottaa piuhastaan ja tuikkaa takaisin niin se käynnistää weban, jossa käynnistyy vesipumppu ja tuuletin, ja kun käy irrottamassa ja liittämässä weban liittimen boxiin niin tohahtaa liekkikin päälle. Eilen tosin tuli semmonen vika että löpö valui vuolaana weban sisuksista,vaikka poltti ihan ok. Tänään pitää olla selvinpäin niin en uskalla mennä jatkamaan testausta :lol:
Eli: akut kuntoon ja tarkista sulakkeet.

kylähullu
Kippari
Viestit: 66
Liittynyt: 02 Heinä 2011 11:00
Location: uusikaupunki

Re: Webasto ei syty

Viesti Kirjoittaja kylähullu » 07 Marras 2019 18:00

Vastaan itse itselleni,eli kyllä se webasto ilmaa itsensä ajan kanssa ilman apuja,eilen illalla löin hanskat tiskiin kun löpöä ei tullut kuin pieni noro letkun päästä,tänään humahti tulille ekalla yrittämällä,eli ilmeisesti yön aikana lappona valuttanu linjan täyteen,eilisen tankkauksen jälkeen.

Vastaa Viestiin