Sivu 1/1

Ilmankuivain laskee ulos?

Lähetetty: 29 Loka 2022 19:11
Kirjoittaja Jule
Osaisiko joku arvata mikä on ilmankuivaimessa vailla kun se laskee ilmaa ulos silloin kun se ei pumppaa lisää?

Eli ensin tuhahtaa normaalisti, ja sen jälkeen jää "valuttamaan" ilmaa ulos. Vielä vähän epäselvää mistä välistä se ilma tulee, jostain sieltä ilmankuivaimesta se laskee. Ja siis kyse ei ole kompuralta tulevasta "hukkailmasta" vaan laskee ihan säiliöstä.

Tää vika on nyt akuuttina yhdessä kuorkissa, vaikka mulla on bussissakin samantyyppinen ongelma..

Re: Ilmankuivain laskee ulos?

Lähetetty: 30 Loka 2022 16:54
Kirjoittaja BussMAN
Vaihtoryyni tyyppinen tai patruunamalli erillisellä paineen säätimellä ::jos ulospuhallusventtiilistä tulee pumpatessa ko viallinen puhd tai uusia tiivisteitä, täydellä paineella jos jää vuotamaan ilma tulee 4 tieventtiililtä sen takaiskuventtilit vuotaa (tai
myös voi vuotaa paineen säätimen läpi jos säädin kulunut.)

Nyky sähköiseisesti ohjatut ??

Re: Ilmankuivain laskee ulos?

Lähetetty: 30 Loka 2022 18:27
Kirjoittaja Jule
Vm. 98 sillä peltisellä ison öljynputsarin näköisellä patruunalla. Mun mielestä tuossa on pakko olla sisäinen paineensäädin.

Tuo vika tuli päälle uuden kuivaimen patruunan vaihdon jälkeen, joten ensitöiksi vaihdettiin se patruuna. Ei vaikutusta. Sähköä tohon ei muuta tule kuin se lämmittimen töpseli.

Tuo ei vuods mistään niin kauan kun kompura tekee lisää painetta. Mä olen nyt pähkäillyt että siellä on kai sisällä jokin takaiskuventtiili joka on nyt hajonnut.

Re: Ilmankuivain laskee ulos?

Lähetetty: 30 Loka 2022 22:05
Kirjoittaja BussMAN
Tais olla kaikissa patruunakuivaimissa jalassa paineensäädin, jalasa ei oikein voi olla takaiskuventtiiliä koska ainakin volvoissa oli pieni säiliö kuivaimen jälkeen jonka ilma puhallettiin patruunan läpi ( tehosti suod puhdistusta)

Re: Ilmankuivain laskee ulos?

Lähetetty: 31 Loka 2022 10:04
Kirjoittaja Jule
Siis meinasin että siellä jalan sisällä täytyy olla takaiskuventtiili joka estää järjestelmäpaineen karkaamisen. Tai voihan se tietysti olla jokin muukin kuin nimenomaan takaiskuventtiili, mutta jonka kuitenkin pitäisi nyt toimia ja pitää ilma järjestelmässä.