Luultavasti ei ihan vielä hiilet oo loppu, mutta saattavat juuttua hiilikuiluun, pölyisyyden takia.
Ei siinä oikein auta muu, kuin raplata startti irti, mahurista saattaa lähteä helpostikkin, on joko moottorin päällä, tai alla. Takatuupparista voi olla pikinen ja hikinen homma. Ei välttämättä aina.
Kun oot startin saanut irti, niin kaikki merkit ja numerot sen kyljistä kirjoitettuna muistiin. L- autoissa on aika usein työntöankkuri startti, Usein CAV. Hommaat hiilet ja laakerihelat, pyydät samalla voiteluainetta niihin heloihin. Voitelu tapahtuu ottamalla hela pystyyn etusormen päälle ja täyttämällä se piripintaan voiteluainetta ja sitten peukalolla puristaen. joko kumin palasen päällä, tai etusormeavasten, niin kauan, että voiteluainetta alkaa tihkumaan helan kyljistä ulos. Jos kyseessä on työntöankkuri startti, niin hammaspyörän puoleinen hela on moottorin rungossa.
Hiilet kiinnitetään pistehitsaamalla käämien päihin. (
Juottamalla ei kestä, koska tina sulaa startatessa, ei kannata edes kokeilla.), Ota kuvia avatessasi starttia, että muistat miten kaikki oli kasassa ennen purkamista, ja miten osat sijaitsivat startissa toisiinsa nähden.
Yksi tärkeä asia
Älä Koske millään tavalla ankkurissa olevaan kollektoriin, jota vasten hiilet nojaavat, jollei se oo pahasti urilla. Jos se on urainen, vie se koneistettavaksi ja pyydä kiilloittamaan se, jos sitä koneistetaan. Pyydä tutkimaan myös kollektorin liuskojen ja ankkurikäämien kiinnitys. Tutki kollektori itse, jos ei koneistusta tarvita. Vaikkapa suurennuslasin kanssa, ettei ankkurin käämeistä yksikään oo irronnut tai irtoamassa kollektorin liuskoista. Puhdista tarkkaan kollektorin urat kaikesta kuparipölystä, vaikkapa pehmeällä hammasharjalla ja miedolla liuotusaineella, vaikkapa mineraalitärpätillä. Taas varoen naarmuttamasta kiilloitettuja pintoja. Puhdista huolellisesti koko starttimoottori sisäpuolelta kaikesta hiili ja kuparipölystä em. tavalla ,erityisesti hiilikuilut ja niitten ympäristö. Myös ankkurin pinnat ja urat puhdistetaan
aina poispäin kollektorista, joka on syytä suojata siksi aikaa.
Älä yritä puhdistusta mineraalitärpättiä/lakkabensaa kovemmilla aineilla, ettei eristyslakat sula käämeistä, eikä kollektorista.
Vasta, kun osat on kuivat laakereita lukuunottamatta aloita startin kasaus,
Ole "aurinkoa" tarkempi kasauksesa. Väkivalta taatusti tuhoaa startin. Osien pitää mennä noitumatta paikoilleen. Hiilet on ankkurin sisään työnnön ajaksi lukittava ylös kuiluista. Joissakin starteissa hiilikuilun alaosassa on pienet reiät, joihin työnnetään esim. pianolanka, jonka saa nykäistyä pois reiästä, ennen kun startin kuori sulkeutuu. Joissakin starteissa hiilet lukitaan niillä jousilla, jotka painavat hiiliä kollektoria vasten. Jouset sitten nostetaan vaikkapa pianolangasta tehdyn koukun avulla yksi kerrallaan, niin että ne painavat hiilen kollektoria vasten.
Muista laittaa helat paikoilleen, ennen kun kasaat startin, siksi, että voit putsata näppisi ennen, kun alat puhdistaa startin osia. Kasauksessa pitkäkärkiset tongit on hyvä apuväline, esim Biltema Art. 12-328.
Työntöankkuri startti on usein kertaluokkia kalliimpi uutena, kuin tavallisella solenoidilla varustettu- Myöskin vaihtolaitteena se on aika arvokas. Kannattaa tosin kysyä, autosähköliikkeestä hinta, ennen kun projektin aloittaa.
Menestystä hommaan. Muistaen, että kaikki vehkeet on ihmisen tekemiä.
Yksi tärkeä asia vielä: Muista koekäyttää startti ennen, kun asennat sen paikoilleen. Sitä sanotaan "opettamiseksi" sitä pyörimään oikeaan suuntaan. Kiinnitä startti hyvin esim ruuvipenkkiin, se nimittäin pyörähtää todella rajusti. Kertakosketus apukaapeleilla napoihin, ei saa pitää sekuntia kauemmaan pyörimässä, koska se saavuttaa niin kovat kierrokset hetkessä, että siitä kollektori tai ankkurin käämit lentää irti. Muista varoa, ettet polta itseäsi, ja
että sormia ei kasva, niin kuin porkkanoita.
Älä epäröi käyttää ammattiapua, jos sellaista on saatavilla.