Ja tähän asti mietittyä:
-- Auton ajamiseen liittyvä sähkö ihan omaksi piiriksi. Näitä akkuja ei tulla koskaan käyttämään hupipuolen pyörittämiseen. Tavoitteena on että auto on aina käynnistettävissä ja ajettavissa takaisin kotiin jos hupipuolelle tulee vikaa.
-- Invertterille riittävästi akkuja 24V ja näille oma latausjärjestelmä.
-- Kaikki isot 230V laitteet ajetaan invertterillä ja maasähköllä vain ladataan akkuja.
-- Lämmitysjärjestelmä (Primus/Alde) tarvitsee 12V sähköä jollakin konstilla.
Simppelein kytkentähän on maadoittaa kaikki akut/akkupaketit runkoon, mutta onkos tuosta mitään vaaraa? Siis 24V ja 12V samassa maatasossa mutta positiivinen johdotus erikseen? Joskus vaan on työkoneissa kärähtänyt radioita käynnistyksen yhteydessä...
Oma akusto 12V laitteille toisi toimintavarmuutta tilanteeseen jossa hupipuolen 24V akusto hyytyy. Lämmitys töimii vaikka valaistus ja mikrouuni ei. Toisaalta jännitteen alennin 24V -> 12V taas olisi simppeli.
Ja systeemihän pitäisi saada mahdollisimman yksinkertaiseksi ja sitäkautta myös toimintavarmaksi. Ja itse priorisoin asioita tässä järjestyksessä: toimintavarmuus, helppokäyttöisyys, yksinkertaisuus.
Linja-autoa ei vielä ole hankittuna, on vain tullut noita suunnitelmia pyöriteltyä ja linja-autoksi hankitaan sellainen johon nuo suunnitelmat sopii parhaiten. Ja tällä hetkellä B10M Ajokki Royal näyttäisi täyttävän ne. Joku Golden Eagle tietty parempi, mutta aihion hinta kallistaa vaakaa Ajokin suuntaan. Pitäähän autossa olla ulkonäköäkin....

Kuinkas hankalaa on tuollaiseen B10M kamppeeseen lisäillä latureita?
Ja autoahan tullaan käyttämään pääasiassa leirintäalueilla, mutta sattuman varaisesti myös yövytään tienposkessa. Tai kadun reunassa viikonlopun.