ilmalämpöpumppu hönkii +10 asteen ylläpitotoiminnolla syksyn kosteat kelit ohi ja talven kuivalla pakkasella jätetään kylmilleen. Silloin laitan kajuuttaan sellaiset kosteudenkerääjä pussit
Rölli-linkussa on ilmalämpöpumppu ollut päällä nyt kuukauden päivät. Sisälämpönä plus kymmenen. Ei kosteutta.
Kausipaikalla olevassa CD-asumusvaunussani ei ole lämpöjä päällä. Kävin hakemassa pois kaikki vaatteet, peitot ja lakanat, etteivät keräisi kosteutta.Mikäli haluaa säilyttää kylmässä vaunussa vaatteita on muovinen 100 litran säilötynnyri on kätevä säilytyspaikka - ei pääse kosteus sisään ja kamat pysyy kuivina. Tynnyriin voi vielä laittaa kissanhiekkakristalleja imemään mahdollista kosteutta.
Varastomerikontissa olen käyttänyt kalsiumkloridia kosteuden sitomiseen. Parikymmentä kiloa laakeisiin astioihin, niin ei tule ongelmia kosteuden kanssa. Kontissa on säilytyksessä puutavaraa, kankaita ja sekalainen nippu kaikenlaista rojua.
Kaikki ovat pysyneet kuivina vaikka kontissa ei ole eristeitä. Sinät ja katto metallia ja lattia bambuvaneria. Kontissa on kaksi kämmenen kokoista ilmaventtiiliä ilmanvaihtoa varten.
En mä näistä mitään tiedä, mutta kantapääni on kasvattanut laajahkon mutun
tästä hyviä ja huonoja käyttökokemuksia. toimii juuri kuten esittelyssä kerrotaan. mutta säkki pikkuhiljaa hajoaa, jos nämä jättää roikkumaan ajon ajaksi. no sehän taas on käyttäjävika. http://www.vapaa-aika.com/vesi-wc/koste ... a-ilm.html
samantyyppisiä myyvät muutkin caravanliikkeet
Kissanhiekkakristalleja 5kg säkki ja sitä annostelee puuvillaisiin ekokauppakasseihin. Ei hinta päätä huimaa.
Ekokassit ovat roikkuneet asumusvaunun kaapinnupeissa ja vaatekaapin naulakoissa.
Kissanhiekkakristallit ovat samaa ainetta kuin elektroniikkaa pakatessa käytetyt Silica-rakeet. Semmoiset teepussin kokoiset kosteudenpoistajat.
Mukavampaa ja siistimpää käyttää kuin kalsiumkloridi - menee velliksi kun saa tarpeeksi vettä sisäänsä. Kristallit eivät valu vettä vaikka olisivat imeneet kyllästymispisteeseen saakka kosteutta.
En mä näistä mitään tiedä, mutta kantapääni on kasvattanut laajahkon mutun
Biltemasta löytyy Kosteudensyöjä nimellä ihan toimiva ratkaisu. Erillinen säiliö ja osa mihin laitetaan noi pussit (ei siis se 2kg roikotettava malli). Pusseja saa sitten ostettua erikseen. Meillä on tuollaiset ollut käytössä kesät talvet, yksi etupäässä ja yksi takapäässä, niin kosteus on pysynyt poissa. Suosittelen.
Ite oon pitäny ilmanvaihdon kohtuullisena, sateella vettä ei tuu sisään ja kuumalla auto pääsee lämpee. Ongelmia käsittääkseni alkaa syntyä kun kosteus kondensoituu. Eli riittävällä ilmanvaihdolla kaikki pysyy kuivana. Toki pitäisin auton vakuumissa jos se olisi mahdollista, mutta olosuhteet ja pätäkkä ei riitä edes jatkuvan lämmön ylläpitoon. Joten näillä mennään.
Nuo kosteuspussit jotenkin ymmärrän, mutta kun tuollanen auto ei ole tiivis, niin ke kosteus tasaantuu joka tapauksessa, eli taistelua tuulimyllyjä vastaan...
Heh heh.... taitaa pitää paikkansa. Kaverini joka osti yhdeltä kylähullulta kulkimen, sanoi lähtevänsä maaliskuun 1 viikolla käymään epsanjassa ja houkutteli mukaan, taidan tyytyä ajeleen toistaiseksi vain kuru-lappi väliä kunnes lakkaan köyhtymästä, tai pääsen eläkkeelle ja on enempi aikaa.
Niin kosteus, vanhassa kulkimessa, niitä bilteman kosteuden kerääjiä ja tämä scania täytyy pitää lämpöisessä tallissa että lähtee käyntiin.
MB 1962 lahti laP6 x 2
Scania K112 kutter deca 360 1987
Kristalli hiekkaa ollut pari viime talvea edessä ja takana matalassa laatikossa, kesällä laatikot on kotona pannuhuoneessa "haihduttamossa"! Hyvin on toiminut ja on halpa ratkaisu.
Samat hiekat laitan nytkin, mutta mietin että ei siitä varmaan haittaakaan ole jos kerran tai pari kuukaudessa pyöräyttää ilmapumppua siinä kuivatus moodissa.
Tänään käytiin tyhjäämässä kakka säiliöt joten kai se tarkoittaa että talveen valmistautuminen alkaa... polte olisi kova vielä reissata jossain mutta kun missään ei oo mitään!!(kiinnostavaa)