Historia

Vuonna 1997 YLE TV2-kanavalla pyöri Hakupalat-ohjelma, jossa etsittiin ihmisille heidän toivomiaan esineitä ja asioita. Ohjelmaan ilmoittautui turkulainen pariskunta Liisa ja Rainer Willberg, toiveenaan löytää muita linja-autosta matkailuauton omin käsin rakentaneita ihmisiä.

Willbergit järjestivät ensimmäisen kokoontumisen Tikkakoskella Ränssin Kievarissa, jonne he kutsuivat aiheesta kiinnostuneita harrastajia paikalle. Jännitys oli suuri: tulisiko paikalle ketään, vai olisivatko he ainoita bussillaan reissavia kulkureita. Huoli oli turha, sillä jo tähän ensimmäiseen tapaamiseen paikalle kurvasi 27 autokuntaa, eli noin 80 ihmistä. Ja siitä se sitten lähti.

Tänä päivänä Kylähulluissa Kulkureissa on jäsenenä yli 400 autokuntaa, joista arviolta puolet harrastaa toimintaa hyvin aktiivisesti. Ihmismäärä on siis melkoinen, sillä autokunnista löytyy kaikenkirjavaa sakkia yksin kulkevista kulkureista aina kaveriporukoihin ja suurperheisiin asti - porukkaan kuuluu täten satoja, ellei lähemmäs tai ylikin, tuhatkunta aikuista ja lasta.

Tunnelmia Tuurin tapaamisesta, syyskuu 2019

Kuvassa tunnelmia Tuurin tapaamisesta, syyskuu 2019. Kuva: Olavi Ohukainen